Pincér (előrehozott szakképzés)

Vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoport

A pincér fogadja az éttermekbe, vendéglőkbe érkező vendégeket és felszolgálja a kiválasztott ételeket, italokat.

A vendéglátó-ipari eladó vendéglátóhelyeken ételeket és italokat értékesít. A pincér a különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint.

Feladatai:
• éttermi terítéshez, felszolgáláshoz való felkészülés: eszközök előkészítése, asztalok terítése, díszítése, étlapok, árlapok összeállítása
• vendégek fogadása, kiszolgálása, számla kiállítása, pénz megőrzése, elszámolás
• pultok, vitrinek, italhűtők feltöltése, gépek üzembe helyezése, hidegkonyhai és cukrászati termékek adagolása, tálalása, csomagolása
• italok, fagylalttálak elkészítése, kiadása
• felszolgálás fogadásokon, banketteken, szállodai szobákban, hajón, vonaton

Elérhetőségeink

Veszprémi SzC "SÉF" Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (OM 203 066),
H-8200 Veszprém, Halle u. 3.
Telefon:
+36 88/561-480,
+36 88/561-481
+36 88/569-880
Fax: 88/325-834
e-mail: sef@sef.hu

Jelentkezés

Telefonon: +36-88/561-480, +36-88/561-481
Faxon: +36-88/325-834
e-mailben: jelentkezes@sef.hu

Letölthető jelentkezési lap

SÉF Szakképző Iskola Veszprém, minden jog fenntartva 2016 ©. Készítette a Skindrome studio a JoomShaper által fejlesztett HELIX3 keretrendszer felhasználásával.