Szakács (2 éves képzés)

(Vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoport)

Éttermekben, vendéglőkben, üzemi és egyéb típusú konyhákon különböző ételeket, pl. előételt, levest, húsételt, tésztafélét, főzeléket, hidegtálat, salátát készít és tálal.

A szakács legfontosabb feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása, valamint a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése. Az ételeknek, a követelményeknek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a fogyasztók és a vendégek számára.

Feladatai:

  • étlap, menü, napi ajánlat összeállítása
  • meglévő készletek, készételek felmérése, nyersanyagok megrendelése
  • a nyersanyagok előkészítése, feldolgozása (párolása, főzése, sütése)
  • ételek ízesítése, tárolása, adagolása, tálalása
  • segédszemélyzet munkájának irányítása, összehangolása

Jelentkezési feltételek:
sikeres érettségi vizsga, vagy 10. osztály elvégzése
egészségügyi alkalmasság
 

Elérhetőségeink

Veszprémi SzC "SÉF" Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (OM 203 066),
H-8200 Veszprém, Halle u. 3.
Telefon:
+36 88/561-480,
+36 88/561-481
+36 88/569-880
Fax: 88/325-834
e-mail: sef@sef.hu

Jelentkezés

Telefonon: +36-88/561-480, +36-88/561-481
Faxon: +36-88/325-834
e-mailben: jelentkezes@sef.hu

Letölthető jelentkezési lap

SÉF Szakképző Iskola Veszprém, minden jog fenntartva 2016 ©. Készítette a Skindrome studio a JoomShaper által fejlesztett HELIX3 keretrendszer felhasználásával.