2015. február 12-13-án rendezte a DÖK a Séf egyik legnépszerűbb idei programját. Egy apró kis ötletet fejlesztettünk komoly kétnapos programmá, „szív küldi Cupido szolgálattá”, csütörtökön délután egy karaoke-val kiegészítve.
A gyerekek nagy lelkesedéssel vetették bele magukat az előkészületekbe. Sok mindenki jelentkezett, naponta keresett, hogy a különböző feladatokhoz egy-egy ötlettel vagy segítséggel hozzájáruljon. Jött a minta a szívek kivágásához, megszületett az oklevél és a korona a Séf szívek királya és királynője címhez, és elindult a piros, ezüst és arany színű kartonok vagdosása.
Elérkezett a várva-várt nap: február 12. Előre kivágva 270 szív - ennyit szántunk a két napra – és előkészítve a porta melletti padon a sok filctoll, hogy minél színesebbek legyen az üzenetek, és a borítékok, hogy a tartalom a kíváncsi szemek elől rejtve maradjon.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén ősszel is megszerveztük a már-már hagyományosnak számító kalandparkos kirándulást. A szeszélyes időjáráshoz igazodva többször is módosítottunk az időponton.

Most szombaton az égiek ismét kisegítettek és tökéletes körülmények között tölthettünk a napot a Sobri Jóska Élményparkban. Napsütés, 17 fok, jókedv, kötélpálya, bob, várjátékok tették felejthetetlenné a kirándulást. Remek lehetőség volt a kötelező szabadidősportos órák teljesítésére, ennek megfelelően 95-en vettünk részt a programon.  A nemrég átadott bob aratta a legnagyobb sikert, voltak akik 3 órán keresztül csúsztak, száguldoztak. :D

Burján Jenő

Veszprém, 2014. november 10.

2015. február 6-án harmadik alkalommal rendezték meg Felcsúton a Letenyey Farsangi Gasztroversenyt, ahol kilenc iskola versenyzett a legjobbnak járó címért szakács és pincér szakmában. Veszprémből két iskola tanulói is érkeztek a Letenyey Lajos Szakközépiskola és Szakiskola falai közé, ahol kezdetét vette a verseny. (A kilenc csapat a vendéglátó Letenyey, Veszprémből a SÉF SZKI és a Jendrassik-Venesz SZKI, Törökbálintról a Bálint Márton SZKI, Bátorkesziről a Magán SZKI, Budapestről a Dobos C. József és a Gundel SZKI, Zsámbékról a Premontrei Gimnázium és SZKI, és Székesfehérvárról a Deák Ferenc SZKI.) A kísérőknek és felkészítő tanároknak színvonalas programokat szerveztek - megtekinthették a felcsúti Puskás Akadémia épületét, kiállítását és focipályáját is, míg a fiatalok a konyhában és az asztal körül mutathatták meg legjobb tudásuk szerint az oktatóiktól tanultakat.

A mi iskolánkból érkező diákok felkészítését több tanár is segítette. Közülük kiemelkedik Maurer István, aki számtalan jó tanáccsal és szakmabeli fortéllyal látta el fiait, így tudták maguk mögé utasítani a többi iskola versenyzőit. Viktor Botond és Vadász Attila hideg előételként Parajos lazacfilét készített kerti saláta csokorral és kapros joghurtos öntettel, majd főételként Juhtúróval töltött sertésszűz mignont bacon köntösben, metélőhagymás burgonyarakottast, brokkolipürét gyömbéres jus-vel, befejező fogásként pedig Kukoricaprószát tálaltak a zsűri elé áfonyamártással és aszalt szilva-habbal, melynek elkészítése során kisebb nehézségbe ütköztek. „Amikor a verseny helyszínére érkeztünk, nyugodtak voltunk, nem volt bennünk még izgalom, talán a koránkelés és az álmosság is segített ebben. Majd a helyszínen megtudtuk, hogy velünk együtt kilenc csapat indul.

Nagy örömmel tudatjuk, hogy a megyei szintű szakközépiskolák nyelvi versenyén iskolánk tanulói kimagasló eredménnyel szerepeltek! Német nyelvből Simon Barbara (10a) 1. helyezést és Ábrahám Enikő (9ab) 2. helyezést ért el! Enikő a 10. osztályosok között tudott csak versenyezni, mert a szigorú szabályok miatt nem indulhatott a többi kategóriában.

Tegnap került megrendezésre az egyéni lábtenisz házi bajnokság, melyen szinte minden évfolyam képviseltette magát. A tavalyi páros bajnokság sikerén felbuzdulva, remek hangulatú, parázs csatákkal tarkított tornát bonyolítottunk le. A fiúk „tengóztak” a lányok adminisztrációs feladatokat láttak el, na és persze szurkoltak.

19 csapat részvételével zajlott a december 6.-án megrendezésre került sportnap. Jó hangulat, színvonalas mérkőzések, szurkolás jellemezte a programot. A 9. évfolyam tanulói lelkesen, helyenként szenzációs teljesítménnyel versengtek, míg az idősebbek minden rutinjukat és erejüket bevetve küzdöttek a meccseken. De mindez kevésnek bizonyult a tanári csapat ellen. Nagy örömömre a megbízott „önkéntes „ bírók a fair play szellemében a profikat megszégyenítve vezették a mérkőzésket.

Az idei tanév első Dökös eseménye a sportnappal közösen megrendezett elsősavató volt. A 3 érintett osztály-9 a,9 picu és 9 sz - már előző napokban kapott feladatokat. Kitöltöttek egy quizt az iskoláról és a tanárokról, valamint megadott szavak felhasználásával írtak egy verset is.

Az elsősavató napján délután fél négykor gyülekeztünk az aulában. Mindenki kivette a részét a rengeteg feladatból. Szaloncukrot gyűjtöttek, gyönyörű karácsonyi díszeket vágtak és hajtogattak, énekeltek a karaoke teremben, megpróbálták bekötött szemmel szódásszifonnal eloltani az égő gyertyát és a legbátrabbaknak szintén bekötött szemmel ki kellett találniuk a degusztációs teremben, hogy mivel kínálták meg őket.

Elérhetőségeink

Veszprémi SzC "SÉF" Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (OM 203 066),
H-8200 Veszprém, Halle u. 3.
Telefon:
+36 88/561-480,
+36 88/561-481
+36 88/569-880
Fax: 88/325-834
e-mail: sef@sef.hu

Jelentkezés

Telefonon: +36-88/561-480, +36-88/561-481
Faxon: +36-88/325-834
e-mailben: jelentkezes@sef.hu

Letölthető jelentkezési lap

Online jelentkezés