Valentin-nap a Séf-ben

2015. február 12-13-án rendezte a DÖK a Séf egyik legnépszerűbb idei programját. Egy apró kis ötletet fejlesztettünk komoly kétnapos programmá, „szív küldi Cupido szolgálattá”, csütörtökön délután egy karaoke-val kiegészítve.
A gyerekek nagy lelkesedéssel vetették bele magukat az előkészületekbe. Sok mindenki jelentkezett, naponta keresett, hogy a különböző feladatokhoz egy-egy ötlettel vagy segítséggel hozzájáruljon. Jött a minta a szívek kivágásához, megszületett az oklevél és a korona a Séf szívek királya és királynője címhez, és elindult a piros, ezüst és arany színű kartonok vagdosása.

Kalandpark 2014

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén ősszel is megszerveztük a már-már hagyományosnak számító kalandparkos kirándulást. A szeszélyes időjáráshoz igazodva többször is módosítottunk az időponton. Most szombaton az égiek ismét kisegítettek és tökéletes körülmények között tölthettünk a napot a Sobri Jóska Élményparkban. Napsütés, 17 fok, jókedv, kötélpálya, bob, várjátékok tették felejthetetlenné a kirándulást. Remek lehetőség volt a kötelező szabadidősportos órák teljesítésére, ennek megfelelően 95-en vettünk részt a programon.  A nemrég átadott bob aratta a legnagyobb sikert, voltak akik 3 órán keresztül csúsztak, száguldoztak. :D

Burján Jenő

Veszprém, 2014. november 10.

III. Letenyey Farsangi Gasztroverseny - Felcsút

2015. február 6-án harmadik alkalommal rendezték meg Felcsúton a Letenyey Farsangi Gasztroversenyt, ahol kilenc iskola versenyzett a legjobbnak járó címért szakács és pincér szakmában. Veszprémből két iskola tanulói is érkeztek a Letenyey Lajos Szakközépiskola és Szakiskola falai közé, ahol kezdetét vette a verseny. (A kilenc csapat a vendéglátó Letenyey, Veszprémből a SÉF SZKI és a Jendrassik-Venesz SZKI, Törökbálintról a Bálint Márton SZKI, Bátorkesziről a Magán SZKI, Budapestről a Dobos C. József és a Gundel SZKI, Zsámbékról a Premontrei Gimnázium és SZKI, és Székesfehérvárról a Deák Ferenc SZKI.) A kísérőknek és felkészítő tanároknak színvonalas programokat szerveztek - megtekinthették a felcsúti Puskás Akadémia épületét, kiállítását és focipályáját is, míg a fiatalok a konyhában és az asztal körül mutathatták meg legjobb tudásuk szerint az oktatóiktól tanultakat.

Idegen nyelvi verseny

Nagy örömmel tudatjuk, hogy a megyei szintű szakközépiskolák nyelvi versenyén iskolánk tanulói kimagasló eredménnyel szerepeltek! Német nyelvből Simon Barbara (10a) 1. helyezést és Ábrahám Enikő (9ab) 2. helyezést ért el! Enikő a 10. osztályosok között tudott csak versenyezni, mert a szigorú szabályok miatt nem indulhatott a többi kategóriában.

Tegnap került megrendezésre az egyéni lábtenisz házi bajnokság, melyen szinte minden évfolyam képviseltette magát. A tavalyi páros bajnokság sikerén felbuzdulva, remek hangulatú, parázs csatákkal tarkított tornát bonyolítottunk le. A fiúk „tengóztak” a lányok adminisztrációs feladatokat láttak el, na és persze szurkoltak.

19 csapat részvételével zajlott a december 6.-án megrendezésre került sportnap. Jó hangulat, színvonalas mérkőzések, szurkolás jellemezte a programot. A 9. évfolyam tanulói lelkesen, helyenként szenzációs teljesítménnyel versengtek, míg az idősebbek minden rutinjukat és erejüket bevetve küzdöttek a meccseken. De mindez kevésnek bizonyult a tanári csapat ellen. Nagy örömömre a megbízott „önkéntes „ bírók a fair play szellemében a profikat megszégyenítve vezették a mérkőzésket.

Elsősavató 2014. december 5.

Az idei tanév első Dökös eseménye a sportnappal közösen megrendezett elsősavató volt. A 3 érintett osztály-9 a,9 picu és 9 sz - már előző napokban kapott feladatokat. Kitöltöttek egy quizt az iskoláról és a tanárokról, valamint megadott szavak felhasználásával írtak egy verset is.

Az elsősavató napján délután fél négykor gyülekeztünk az aulában. Mindenki kivette a részét a rengeteg feladatból. Szaloncukrot gyűjtöttek, gyönyörű karácsonyi díszeket vágtak és hajtogattak, énekeltek a karaoke teremben, megpróbálták bekötött szemmel szódásszifonnal eloltani az égő gyertyát és a legbátrabbaknak szintén bekötött szemmel ki kellett találniuk a degusztációs teremben, hogy mivel kínálták meg őket.

Elérhetőségeink

Veszprémi SzC "SÉF" Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (OM 203 066),
H-8200 Veszprém, Halle u. 3.
Telefon:
+36 88/561-480,
+36 88/561-481
+36 88/569-880
Fax: 88/325-834
e-mail: sef@sef.hu

Jelentkezés

Telefonon: +36-88/561-480, +36-88/561-481
Faxon: +36-88/325-834
e-mailben: jelentkezes@sef.hu

Letölthető jelentkezési lap

Online jelentkezés