Élelmiszer-ellenőrzési technikus

Az élelmiszer-ellenőrzési technikus rendelkezik a teljes élelmiszeripart átfogó ismeretekkel. A különböző élelmiszerek és az azokhoz szükséges alapanyagok eltérő tulajdonságainak vizsgálatait végzi.
Ismernie kell a különböző élelmiszeripari műveletek hatásait, az azokat befolyásoló tényezőket. Munkája kiterjed a technológiai folyamotok ellenőrzésére is. Jól végzett munkája biztosíthatja a biztonságos élelmiszerek előállítását.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Önbizalom, megbízhatóság, kezdeményezőképesség, elköteleződés, színlátás, ízérzékelés, csapatmunka.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • üzembe helyezi az élelmiszeripari üzemek gépsorait, üzemelteti, karbantartja, javítja azokat;
  • ellenőrzi a gépegységek működését;
  • felméri a javításhoz szükséges alkatrészeket, anyagokat;
  • szét- és összeszereli a gépet, berendezést;
  • használja a gépészeti szabványokat;
  • pneumatikai és hidraulikai berendezéseket kezel és üzemszerűen működteti;
  • elvégzi a vállalkozási tevékenység alapvető feladatait.

Ajánlott minden fiatal számára, aki műszaki érdeklődésű, szeret gépekkel foglalkozni és kíváncsi az élelmiszerek előállítására is.

Elérhetőségeink

Veszprémi SZC "SÉF" Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskola (OM 203 066),
H-8200 Veszprém, Halle u. 3.
Telefon:
+36 88/569-880
e-mail: sef@sef.hu

Jelentkezés

Telefonon: +36-88/569-880
e-mailben: jelentkezes@sef.hu

Letölthető jelentkezési lap

Online jelentkezés