Cél:
A szakma megismerése: a koktélkészítés elmélete és gyakorlata.
Ajánljuk: Azoknak, akik nyitottak az új dolgokra, valamint meg akarják tanulni a vendéglátásnak e területét, és szívesen dolgoznának mixerként.
Tartalom:
(mely két részből épül fel: elmélet és gyakorlat)
Elméleti rész:
- A mixer munkaeszközei valamint a pult berendezésinek és felszerelésének ismerete
- Bárok és koktélok története és fejlődésük
- Az alkoholok története, kialakulása és felhasználása
- Hazai és külföldi italok rövid késztési technológiája (Pezsgő, sör, bor, rövid italok)
Gyakorlati rész:
- IBA koktélok elkészítése
- Napjaink kedvelt alkoholos és alkoholmentes koktéljainak elkészítése
- Önállóan kitalált kevert ital ismertetése és elkészítése
- Hazai és nemzetközi versenyekre való felkészítés
A képzést sikeresen befejezők angol-német-magyar nyelvű tanúsítványt kapnak.