Nyelvet tanulok

Nyelvtanulásra a leghatékonyabb módszer, ha célnyelvi környezetben próbálod meg elsajátítani a nyelvet. Erre a külföldi szakmai gyakorlat biztosítja számodra a lehetőséget, amit német nyelvterületen Ausztriában vagy Németországban, angol nyelvterületen Cipruson tölthetsz le.

A képzés során nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai idegen nyelv elsajátítására, a szakközépiskolai képzésben két nyelvet (angol és német), a szakképzésben egy választott idegen nyelvet (angol vagy német) tanulnak a diákok.

A két éves szakmai képzéseknél két nyelvterületen kell gyakorlatot teljesítenie a diákoknak, ezért nagyon fontos, hogy az első három hónapban a korábban nem tanult idegen nyelvből készítjük fel őket a szakmai gyakorlatra, hogy a munkavégzés közben ne okozzon gondot számukra a kommunikáció. Ha valaki angolt és németet is tanult a korábbi tanulmányok folyamán, akkor abból a nyelvből kap felkészítést, ami kevésbé megy, ezért ezeknek a diákoknak felmérjük a nyelvtudását, és az alapján soroljuk csoportokba őket.

A külföldi szakmai gyakorlat teljesítését követően, már ők döntik el, hogy a záróvizsgára melyik nyelvből szeretnének felkészülni.

Elérhetőségeink

Veszprémi SZC "SÉF" Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskola (OM 203 066/013),
H-8200 Veszprém, Halle u. 3.
Központi Telefonszám: +36 88/569-880
Igazgatóhelyettesek: +36 70/641-4035
Titkárság: +36 70/641-4052
e-mail: sef@sef.hu

Jelentkezés

Telefonon: +36-88/569-880
e-mailben: jelentkezes@sef.hu

Online jelentkezés