Projekt címe: „Turisztikai kompetenciák fejlesztése Magyarországon”

Meghívásos pályázati program (2017)- Külhoni magyar szakképzés támogatása

  • Projekt kezdete: 2017.09.18
  • Projekt befejezése: 2017.10.01.
  • Az elnyert támogatás összege: 840.000 Ft

A projekt résztvevői: a dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola idegenforgalom-gasztronómia szakos diákok (5 fő) és kísérő szakoktatójuk magyarországi munkahelyi gyakorlattal egybekötött tanulmányútja.
A projekt segítségével megvalósult tevékenységek: a dunaszerdahelyi diákok a fogadó iskola elméleti és gyakorlati óráin vettek részt. Az új környezetben számukra eddig ismeretlen szakmai készségeket szereztek és interaktív módon a hazai diákokkal együtt tanultak szállodai ismereteket, marketing-ötleteket alkalmaztak gyakorlati feladatokban, szállodai gazdálkodás órákon kalkulációkat tanultak. Az itthon használatos szállodai software programokat is kipróbálhatták. Az iskola tanéttermében pincér gyakorlati órákon a veszprémi tanulókkal együtt terítettek, borfelszolgálást, italismeretet gyakoroltak. A tankonyhán magyar specialitásokat készítettek a mesterszakács irányítása mellett, a tancukrászdában sütemény díszítéseket sajátítottak el. Az iskolai programok után munkahelyi gyakorlaton, szállodai bejárásokon vettek részt Balaton parti turisztikai egyesületeknél és szállodákban. A dunaszerdahelyi iskolában már korábban megtanult alapismereteiket a veszprémi tanórákon hallottakkal, új elmélettel kibővítve a gyakorlatban tudták alkalmazni: vendégeket fogadtak, szállodai programokat értékesítettek, a hotel éttermében esküvői programra készültek, félpanziós vendégeket szolgáltak ki, szállodai animációban vettek részt. Gyakorlati kompetenciáik javultak (pl: rendezvényszervezési ismeretek, marketing, vendégpanasz kezelése, vendégfogadás), problémamegoldó készségeik fejlődtek, megtanultak egy csapatban dolgozni. A programokon a magyarországi diákokkal általában közösen vettek részt. A munka mellett veszprémi tanárok kíséretével balatonfüredi és tihanyi bortermelőket kerestek fel, ahol részletes borismereti tájékoztatókon és borkóstolón vehettek részt. Megismerték Veszprém, Balatonfüred, Tihany, Sümeg, Dörgicse, Balatonalmádi és Tapolca nevezetességeit, hagyományait. A program további célja volt az oktatásban részt vevő dunaszerdahelyi és veszprémi tanárok, szakoktatók eszmecseréje, jó, bevált, alkalmazható módszertani gyakorlatok elemzése is

http://dunaszerdahelyi.sk/karpat-medencei-szakkepzesfejlesztes

„EURÓPAI GASZTRO-PORTRÉ II”- pályázati program

Projektszám: 2016-1-HU01-KA116-022555
Projekt kezdete: 2016.07.01
Projekt befejezése: 2017.06.30

Elnyert támogatás összege: 219.981,00 Euro
A programban részt vett tanulók száma: 65 fő
A külföldi mobilitás időtartama: 3-4 hónap

A projekt résztvevői: szakács, pincér, vendéglátás-szervező-vendéglős szakmai képzésben tanuló diákok
A projekt célja:  Vendéglátóipari, szakmai gyakorlati ismeretek elsajátítása, korábban megszerzett szakmai kompetenciák bővítése, idegen nyelvi kommunikáció fejlesztése 4, 5 csillagos ciprusi/németországi/osztrák szállodákban, külföldi szakmai felügyelettel, ösztöndíj-támogatással. Az interkulturális ismeretek fejlesztése mellett a projekt hozzájárult a külföldön elsajátított képességek hazai elismeréséhez (ECVET) és tantárgyi beszámításához.  

Részletek a projektről (ppt bemutató)

 

A Séf Szakképző Iskola Pedagógiai Programjában célul tűzte ki, az intézmény folyamatos informatikai eszközbővítését és a modern oktatási technikák rendszeres alkalmazását.

Elérhetőségeink

Veszprémi SzC "SÉF" Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (OM 203 066),
H-8200 Veszprém, Halle u. 3.
Telefon:
+36 88/561-480,
+36 88/561-481
+36 88/569-880
Fax: 88/325-834
e-mail: sef@sef.hu

Jelentkezés

Telefonon: +36-88/561-480, +36-88/561-481
Faxon: +36-88/325-834
e-mailben: jelentkezes@sef.hu

Letölthető jelentkezési lap

Online jelentkezés