Szakmai vizsgát teszek

A szakmai záróvizsgák időpontjáról e-mailben vagy telefonon tájékozódhatnak az érdeklődők. A szakmai vizsga májusban, a pótló/javító szakmai vizsga októberben kerül megszervezésre. Iskolarendszerű képzésben szakmai záróvizsgára az bocsátható, aki a szakmai és vizsgakövetelményekben előírt feltételeknek eleget tett, az utolsó szakképzési évfolyam követelményeit teljesítette, lezárt évvel és bizonyítvánnyal rendelkezik.

Jelentkezési határidő:

  • a májusi vizsgára – adott év január 31.
  • az októberi vizsgára – adott év augusztus 25.

Jelentkezni jelentkezési lap benyújtásával lehet, amely a Recepción kérhető. A tanulói jogviszonnyal rendelkezők, azaz iskolánk tanulói részére a jelentkeztetés csoportosan történik január második hetében.

Pót szakmai vizsgázók, javító szakmai vizsgázók figyelmébe:

Amennyiben pótló vizsgát kíván tenni, a jelentkezési laphoz csatolni kell a lezárt bizonyítvány másolatát.
Amennyiben javítóvizsgát kíván tenni, a jelentkezési laphoz csatolni kell a sikertelen szakmai vizsgáról szóló törzslap másolatot. E nélkül a jelentkezési lapot nem tudjuk befogadni.

A vizsga költségei:

Az első szakmai vizsga és az első javító vizsga ingyenes. A további vizsgadíjakat a főigazgatói-kancellári utasítás határozza meg. Ilyenkor a jelentkezési laphoz – a törzslap másolat mellett - csatolni kell a befizetésről szóló bizonylat másolatát is.

Hogyan készüljek a szakmai vizsgára?

A vizsgára leghatékonyabban felkészülni az órák folyamatos látogatásával, minimális hiányzással, a tananyag folyamatos nyomon követésével, azaz leginkább TANULÁSSAL lehet. Tudjuk, sokaknak okoznak nehézséget egyes tantárgyak (pl. szakmai számítások, gazdálkodási ismeretek), amelyek valamennyi vizsgának szerves részét képezik. Az iskolába járó diákok részére folyamatosan biztosítjuk a felzárkózás lehetőségét ezen tantárgyakból, így a siker elsősorban Rajtad múlik. Ha még pluszban szeretnél példákon gyakorolni, alább becsatoltunk egy linket, ahol megtalálod a típusfeladatokat és a megoldásokat. Azzal is sokat teszel magadért, ha tanulmányozod a szóbeli tételsorokat (ha az adott szakmához kapcsolódik) és kidolgozod a tételeket. Amíg ezzel foglalkozol, már azzal is tanulsz, rögzíted az ismereteket. Ha szakácsnak vagy cukrásznak készülsz, próbáld meg kényeztetni a családtagjaidat azzal, hogy Te főzöd meg a vasárnapi ebédet, vagy Te készíted el a desszertet. Gyakorlat teszi a mestert! Ha akadályokba ütközöl, ne torpanj meg! Hidd el, szakképesítéssel könnyebb a világban boldogulni és sikereket elérni, mint nélküle! Tegyél érte!

Nemzeti Szakképzési és Felnőzzképzési Hivatal: Szakmai vizsgák

Képzési és Kimeneti Követelmények (KKK), Programtantervek (PTT)

 

Elérhetőségeink

Veszprémi SZC "SÉF" Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskola (OM 203 066/013),
H-8200 Veszprém, Halle u. 3.

Igazgatóhelyettesek: +36 70/641-4035
Titkárság: +36 70/641-4052
E-mail: sef@sef.hu

Nyitvatartás: 8.00–16.00
Ügyfélszolgálat: 9.00–12.00, 13.00–15.00

Jelentkezés

e-mailben: jelentkezes@sef.hu

Online jelentkezés